Konteinertaimi ehk taimi potis võid istutada kevadest sügiseni. Kasuta ära kesksuviseid soodustusi.

Söödav kuslapuu ‘Wojtek’

6,90 
Sinu ostusoodustus

Söödava kuslapuu sort ‘Wojtek’ pärineb Poolast ja on tuntud oma heade omaduste ning usaldusväärsuse poolest. Põõsas on keskmise suurusega, kasvades 1-1,7 meetri kõrguseks ja 1,5-2 meetri laiuseks ning moodustades sfäärilise kuju. Õitseb varakult, aprillis-mais, väikeste kreemikaskollaste õitega. Viljad valmivad mai lõpus kuni juunis, olles piklikud, umbes 4 cm pikkused ja kaaludes umbes 1 grammi. Marjad on sinised, vahakirmega kaetud, magusahapukad ja aromaatsed, meenutades veidi mustika maitset. ‘Wojtek’ on väga saagikas sort, andes esimese aasta järel umbes 0,5 kg marju põõsa kohta, kuid järgnevate aastate jooksul võib saak ulatuda kuni 5 kg-ni. Keskmine saagikus on 3 kg põõsa kohta. Viljad on valminult varisemiskindlad ja rikkad vitamiinide, mineraalide ja mikroelementide poolest, sobides hästi keediste, mahlade ja külmutamise jaoks.


Taim on P9 taimepotis

Laost otsas

Tarneinfo:

  • Check Mark Üle 150 EUR ostukorvi puhul transport tasuta!
  • Check Mark Tartus ja Tartu ümbruses tellimuse kojuvedu 7 EUR
  • Check Mark Üle Eesti kulleriga kojuvedu 25 EUR

Lonicera kamtchatica ‘Wojtek’

Söödava kuslapuu sort ‘Wojtek’ pärineb Poolast ja on tuntud oma heade omaduste ning usaldusväärsuse poolest. Põõsas on keskmise suurusega, kasvades 1-1,7 meetri kõrguseks ja 1,5-2 meetri laiuseks ning moodustades sfäärilise kuju. Õitseb varakult, aprillis-mais, väikeste kreemikaskollaste õitega. Viljad valmivad mai lõpus kuni juunis, olles piklikud, umbes 4 cm pikkused ja kaaludes umbes 1 grammi. Marjad on sinised, vahakirmega kaetud, magusahapukad ja aromaatsed, meenutades veidi mustika maitset.

‘Wojtek’ on väga saagikas sort, andes esimese aasta järel umbes 0,5 kg marju põõsa kohta, kuid järgnevate aastate jooksul võib saak ulatuda kuni 5 kg-ni. Keskmine saagikus on 3 kg põõsa kohta. Viljad on valminult varisemiskindlad ja rikkad vitamiinide, mineraalide ja mikroelementide poolest, sobides hästi keediste, mahlade ja külmutamise jaoks.

Kasvutingimuste osas eelistab ‘Wojtek’ valgusküllast ja päikesepaistelist kasvukohta ning tavalist, parasniisket ja hea drenaažiga mulda. Põõsas kasvab ka vaesematel muldadel, näiteks saviliiva- või keskmise raskusega liivsavimuldadel. Kuslapuu ei talu põuda, vettimist ega pikaajalist liigniiskust. Kuigi ‘Wojtek’ on isetolmleja, soovitatakse parema saagikuse saavutamiseks istutada aeda mitu erinevat sorti, näiteks ‘Zojka’, mis soodustab risttolmlemist.

Kokkuvõttes on ‘Wojtek’ suurepärane valik nii algajale kui ka kogenud aednikule, pakkudes igal aastal rikkalikku ja maitsvat saaki, olles samas vastupidav ja vähenõudlik.

0
    0
    Sinu ostukorv
    Sinu korv on tühiTagasi ostlema